Dead Air - Dyskusja ogólna

ja posiadam nie publiczne spolszczenia do CoM’a, większość plików jest gotowa trzeba tylko dostosować nową zawartość z DA.

zew_nedzy_beta_update.7z (310 KB)

1 polubienie

3 godziny temu, dragon von chimera napisał:

Po usunięciu kilku misery-podobnych idiotyzmów będzie to bardzo przyzwoity mod.

“Upierdliwe idiotyzmy” twoim zdaniem oczywiście. Dla kogoś innego mogą one być załóżmy kanonem rozgrywki w Stalkera. Co nie zmienia faktu, że pliki na pewno się komuś przydadzą. Dziękówa

mówię jak na spowiedzi: aż do września nie zamierzam ruszać spolszczeń (dłubię powoli pewien projekt). Kiedy wyjdzie wersja 1.0 Dead Air, to mogę zrobić do niej polonizację.  

1 polubienie

3 godziny temu, Junx napisał:

ja posiadam nie publiczne spolszczenia do CoM’a, większość plików jest gotowa trzeba tylko dostosować nową zawartość z DA.

zew_nedzy_beta_update.7z (310 KB)

Ja tak zrobiłem ale wrzuciłem bez dostosowania.

No cóż:

• 3 magazynki z wała i spust zmasakrowany. 
  • “Niedziałające” pancerze. Natychmiastowa ich degradacja w anomaliach.
  • Pasek na amunicję. W cholerę irytujący i zbędny.
  • Amunicja stara i nowa. Serio? Jaki to ma sens. Znacznie lepiej kilka typów do różnych celów. 

A to tylko mała część.  

1. Niedopracowanie

2. Prawda

3. Irytujący

4. Zamysł twórców, kto nie chce ten nie używa

Dgagon von Chimera - ten dodatek „easier Dead Air” generalnie jest ok, a stopień „zamulania” w gameplay’u został wyeliminowany. Jedyny mankamencik Imao to fakt, że teraz bohater z kolei prawie wcale się nie męczy…Może da się jakoś to wypośrodkować racjonalnie?

Spróbuj teraz. actor.ltx (17.1 KB)

Pozwolę sobie głośno. 

JAK DO CHOLERY DZIAŁA ZOOM W TYM … Nie mogę znaleźć żadnego wzorca. 

1 polubienie

Rozumiem, że to jest beta. Jak tak to nie ma co się spinać , ze cos nie dziala. To normalne.

Czy da się zdobyć nowe  perki w trakcie gry ? czy wybiera je sie na początku i tak już zostaje ? 

Nie chodzi o nie działanie. Chodzi o formułę na scope_zoom_factor. Ani fov/żądane powiększenie, ani formuła którą podali mi na discordzie: FOV / 55 = X        X x scope_zoom_factor = result. 

W 1.4.22 to było malejące: FOV/żądany zoom = scope zoom factor. W 1,5 w górę, przy FOV 55 żądane powiększenie x 1,45 = scope_zoom_factor  

Tylko na początku gry.

Znalazłem. Potrzebne są wartości z podstawowego Zewu 

100     = 1x
    93.3    ~ 1,2x
    74.7    ~ 1,5x
    70.3    ~ 1,6x
    56      ~ 2x
    44.8    ~ 2,5x
    41.5    ~ 2,7x
    40      ~ 2,8x
    37.3    ~ 3x
    34.5    ~ 3,25x
    33      ~ 3,4x
    32.4    ~ 3,46x
    32      ~ 3,5x
    28      ~ 4x
    25      ~ 4,5x
    22.4    ~ 5x
    20.4    ~ 5,5x
    18.7    ~ 6x
    16      ~ 7x
    14      ~ 8x
    12.5    ~ 9x
    11.2    ~ 10x
    10.2    ~ 11x
    9.3     ~ 12x
    8.6     ~ 13x
    8       ~ 14x
    7.5     ~ 15x
    7       ~ 16x
    6.6     ~ 17x
    6.2     ~ 18x
    5.9     ~ 19x
    5.6     ~ 20x
    5.3     ~ 21x
    5.1     ~ 22x 

Na obecną chwilę, to mod nie dla mnie. Nie skreślam go jednak, bo to beta do testów. Wrócę do niego jak pojawi się wersja finalna.

Kilka poprawek/dodatków do moda - https://www.moddb.com/mods/dead-air/addons

1 polubienie

Poza tym że raz na jakiś czas gra wysadza do pulpitu bez żadnego loga, oraz tym że jeśli zbliżymy się wagą ekwipunku do ogólnego udźwigu to prawie nie możemy truchtać bo przerwy na złapanie oddechu trzeba robić co chwilę, to jest naprawdę dobrze, zwiedziłem Agroprom, Bagna, Wysypisko, byłem w Barze, i to wygląda świetnie. 

Strzela się też przyjemnie, tylko należy uważać i oszczędzać kule bo amunicja droga w pierun. Jeżeli dajemy się trafiać to kombinezon jest poszatkowany, a naprawy do tanich nie należą. Trudność moda moim zdaniem wypada dobrze, zarówno ekonomicznie jak i w walce, może tylko to zużywanie broni/pancerzy można by obniżyć tak samo jak męczenie się postaci kiedy podchodzimy pod limit udźwigu.

51 minut temu, Samperinho napisał:

Poza tym że raz na jakiś czas gra wysadza do pulpitu bez żadnego loga

Wylot bez loga zazwyczaj jest wtedy, gdy komp nie wyrabia. Mod jest dość podrasowany graficznie, to na mniej wypasionych kompach o wylot nie trudno. 

2 godziny temu, smox napisał:

Wylot bez loga zazwyczaj jest wtedy, gdy komp nie wyrabia. Mod jest dość podrasowany graficznie, to na mniej wypasionych kompach o wylot nie trudno. 

Być może to dlatego, chociaż się z tym nie spotykałem na dużo więcej wymagających grach, ale wiadomo x-ray ma swoje kaprysy. Masz jakiś pomysł aby to sprawdzić, np monitorowanie co jakiś czas menadżera zadan albo … właśnie co ?

Edit: Wie ktoś może co się stało z Wolnościowcami w magazynach wojskowych, i gdzie są teraz? W ich dawnej bazie jest prawdziwe piekło, niczego tam nie brakuje jeżeli chodzi o mutanty.

55 minut temu, Samperinho napisał:

Masz jakiś pomysł aby to sprawdzić, np monitorowanie co jakiś czas menadżera zadan albo … właśnie co ?

Najłatwiej to sprawdzić zmniejszając ustawienia moda. Jeżeli wyloty ustaną, to znaczy, że przeceniliśmy możliwości naszego kompa. Monitorować można różnie, na 2 stronie tego tematu opisał jak monitorować wydajność na kartach Radeona. Można też użyć programu MSI Afterburner łącznie z RivaTuner Statistics Server (sam go używam). Mamy wtedy bieżąco na ekranie podane parametry podzespołów naszego kompa i ilość FPS. Nie wiem na ile jest to miarodajne, ale jakieś pojęcie mamy co się dzieje po zmianie ustawień.

Pobrałem, rozpakowałem i odpaliłem dziada (nie kombinowałem, jest 7 zip i dał radę).

Wygląda dziwnie - poruszanie się, zielonego nie dodawałem (paczka tzw. green) bo nie wiem jak z wylotami.

Jak w/w ktoś napisał - uczę się chodzić, włączyłem na próbę tzw. “trainera” - działa więc nie ma tzw. “anticzita”.

Bylem po kolacji więc nie skorzystałem z grilla  

p.s. dałem opcję : ciało gracza i widok się od razu poprawił.

5 polubień

2 godziny temu, smox napisał:

Najłatwiej to sprawdzić zmniejszając ustawienia moda. Jeżeli wyloty ustaną, to znaczy, że przeceniliśmy możliwości naszego kompa. Monitorować można różnie, na 2 stronie tego tematu opisał jak monitorować wydajność na kartach Radeona. Można też użyć programu MSI Afterburner łącznie z RivaTuner Statistics Server (sam go używam). Mamy wtedy bieżąco na ekranie podane parametry podzespołów naszego kompa i ilość FPS. Nie wiem na ile jest to miarodajne, ale jakieś pojęcie mamy co się dzieje po zmianie ustawień.

Spróbuję z MSI Afterburner i tym RivaTuner Statistics Server, bawiąc się przy tym w opcjach graficznych. Dzięki za pomoc, jeśli się czegoś dowiem to dam znać w edicie. 

EDIT: Tak, zmiana ustawień na nieco niższe i zmiana dx10 na dx9 pomogła, polecam. 

1 polubienie

Też miałem wyloty bez logów. Jeśli masz ustawiony dx 10 to polecam zjechać do 9. Mi to pomogło.

Mam DX9 a ustawienia dałem na zero - tekstury, trawa itd/itp, na maxa dałem pole widzenia, bez wylotów.

Nożem na rozbójników niewiele zdziałam, gdzie można jakiś ak lub gładkolufową zdobyć/spotkać bezpańskie?